Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

VÁLTOZÁS

2017.09.10

VÁLTOZÁS....

dia-valtozas-2017-szeptember.jpg

 

Miért döntöttem a fogyás mellett?

 

12 éven át azt gondoltam, hogy alkalmatlan vagyok a fogyókúrákra, mert uralkodik felettem az ételek iránti megmagyarázhatatlan vonzalom. Hiába határoztam el egyszer, majd százszor, mindig visszatértem ugyanahhoz a pusztító életformához. Minden reggel neki láttam az utolsó nagy lakmározásnak azzal a tudattal, hogy holnaptól másképp lesz. A következő reggelen elhatároztam, belefogtam, küzdöttem magammal egész nap, majd este már a szokásos romboló ételszeánszokat tartottam. Minden alkalommal megbuktam.

 

Azt mondják, hogy a fogyáshoz valami rossznak kell történnie az emberrel, hogy végre komolyan vegye. Nekem még az inzulin betegség sem volt igazán kellő motiváció 2016 májusában, folytattam ugyanúgy egészen 2017. januárjáig ezt a fajta halálba evést. Ezt a felvetést én cáfolom. Szerintem nem a rossz dolgok tesznek képessé a változásra, hanem a hit magam iránt.

 

Rájöttem, hogy sosem volt előttem egy valós cél. Mindig csak fogyni akartam, de igazán konkrét és előttem álló célokkal nem találtam szemben magam. Sosem árultam el még azt a titkomat, hogy a 2016. novemberi X-faktor élő show-n átélt élmény, ami elindította bennem a vágyat, hogy le szeretnék fogyni, valóban valami hihetetlen ábrándot fogalmazott meg bennem. Évek óta néztem a tehetségkutatót és rajongásig imádtam minden pillanatát a versenyzők küzdelmének. Számtalan egy napos próbán is részt vettem az élő adások előtti napokon, eufórikus érzés volt a szereplőket nézni. Volt egy ábrándom, szeretnék egyszer jelentkezni. A barátnőm, Móni, látva az ábrándomat, helyettem jelentkezett 2016-ban. Behívtak. Nem mentem el. Majd felhívtak, hogy nagyon várnak, de nem mentem. Egyszerűen túl kövérnek éreztem magam a kamerák elé. Úgy éreztem, ebben a teherben én képtelen lennék egy élő műsorban szerepelni, ha egyáltalán eljutnék oda, de még a castingon is félnék odaállni 151 kilósan. Szerintem annyira tehetséges nem vagyok, mint a győztesek, de azért szeretek és tudok énekelni. 8 évig jártam zeneiskolába. Elég komolyan zongoráztam és énekeltem, de aztán ez az évek alatt valahogy lemorzsolódott.

 

2016. novemberében, amikor Opitz Barbit hallgattam a stúdióban, láttam a gyönyörű fürtjeit a reflektorok alatt és beleborzongtam, hogy miközben Ő egy gyönyörű lány és éli az álmait, én csak a közönség sorai között könnyezve álmodozom az egész életemről. Nem élem, csak ábrándozom a boldogságról. Azt fogalmaztam meg magamnak, hogy én egyszer ott fogok állni a zsűri előtt és csak annyit szeretnék megélni, hogy az RTL székházban a színpadon egyszer énekelek magamért. Azért a lányért, aki 151 kilósan sosem mert volna felállni egy stúdióban. Ezt az egyetlen egy vágyat szeretném megélni. Nem érdekelne, hogy bejutok vagy nem jutok, csak vékonyan ott akarok állni és a küzdelmem dalát elénekelni. Ez volt az én célom. Egy meghallgatás az RTL székházban vékonyan. Idén ez még nem sikerült, mert még nem értem el a célomat, ezért a 2018-as év lesz számomra az X-faktor éve, amikor kizárólag egy dal erejéig érezni akarom a hangom kiengedését és az örömöt, ami átjár a dal közben. Ez egy fókusz. Én ezért indultam el. Minden nap énekelek. Minden nap készülök a 2018-as X-faktorra.

 

Ok és okozat, döntések és következményeik.... időközben teljesen más életcélokat fogalmaztam meg. Az éneklésről átkanyarodtam az életmód tanácsadás, a coach, az edzői lét ábrándjaira és ebből már kettőt ki is pipálhatok szeptember 26-ára. Megálmodtam szép sorban, hogy mik a célok:

 

heart Életmód tanácsadó wellnesz tréner képzés – hogy értsem és tudjam a táplálkozás és fogyás miértjeit

 

heartProaktív Life & Wellness & Gastro Coach képzés – hogy megtanuljam irányítani a saját életemet, a fogyással összefüggő lelki rezgéseket értsem, közvetítsem, segítsem

 

heart Fitnesz instruktor képzés –  hogy pontosan tudjam és értsem a fitnesztermi edző gépek, szabad súlyok és a saját testsúlyos gyakorlatok (pld: TRX, G-flex, cross fitt, stb) tökéletes gyakorlat kivitelezését és az edzésterv készítést megtanuljam

 

heart Személyi edző képzés – hogy képes legyen önállóan személyre szabott edzéstervezésre és motivációra

 

heart X-faktor casting – csak azért, hogy a színpadon beteljesedjen az ábránd és magamért énekeljek egy dalt

 

heart 80 kiló fogyás - 151 kilóról indultam, 109 kiló vagyok. 80-42=38 kiló választ el az álomtól!

 

 

Ebből megvalósítottam az első kettő elméleti és gyakorlati részt, s kezdődhet a nehezebb szakasz. A végén pedig ott vár majd az X-faktor egyetlen dal erejéig.

 

 

Álmok… ezek nélkül semmit nem ér az életünk!