Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Blog

2017.08.21

Most boldog vagy Dia?

 

Eddigi próbálkozásaim során mindig mindenhol a kifogásokba kapaszkodtam.

"Mindenki le tud fogyni, csak én nem..." - gondoltam százszor és ezerszer. Nem hittem el, hogy képes vagyok rá.

17218553_685584391629381_71238586470481478_o.jpg

Mindig győzedelmeskedett az zabálás iránti hűségem. Bármilyen bajom volt, tudtam, hogy mi ketten feltétel nélküli cinkosok vagyunk és minden helyzetben vigaszt lelünk egymásban. Ez egy komoly érzelmi megszokáson alapuló élettársi viszony volt. Csalódást, fájdalmat sosem okozott, állandó partnerem volt a tv nézéskor, de a kedvenc filmeket is végig nézte velem újra és újra. Jött velem az autóban , shoppingolni  a szupermarketben  pedig minden vágyunkat együtt elégítettük ki. Imádott velem járni moziba, cukrászdába, ha épp nem volt más ötlet, a gyorsetterembe. Kettőnk szerelme kimeríthetetlen és csillapíthatatlan volt.

Aztán beárnyékolta a viszonyunkat az inzulinháztartásom felborulása és úgy éreztem, hogy meg kell találnom a szétváláshoz vezető kulcsot.

Borzalmas szakítás lett a vége.
Kettőnk különköltözése roppant nehéz volt és soha nem tudta igazán feldolgozni, hogy nélküle szeretnék boldog lenni. A mai napig összefutunk szinte mindenhol.

Örökké ott lesz a boldog együttlétünk emléke és ha nem az eszemre hallgatnék, visszafogadnám. Sokkal könnyebb lenne vele élnem. Mindent megoldana helyettem, az élethelyzetekre folytonos megnyugvást nyújtana. De szerencsére nem az ösztönös bekódolt múltbéli cselekvésekre alapozom már az életem.

Tudok és akarok a zabálás nélkül élni. Remek párost alkottunk és örökké hiányozni fog, hiszen a zabálás egy pillanatnyi drog, de egyszer élek, ezért felül tudtam kerekedni és kiszálltam ebből a rossz kapcsolatból. Nem akartam elvenni magamtól az időt, lépnem kellett annak érdekében, hogy megtaláljam a valódi boldogsághoz vezető utat.

Úgy érzem, hogy a döntés az utolsó pillanatban érkezett, amikor még képes voltam ennek önszántamból véget vetni.

Azóta eltelt jó pár hónap!
Január 20-át tekintem új èletem első napjának! Azt gondolom, hogy a végleges megoldást örökké hajszolva, megérte bátornak lenni és egy blogolással egybekötött új korszak kezdődött!
A harc folytatódik, amíg el nem érem a kívánt célom!

Sokan kértétek, ezért részletezem ismét az étrendet és programot!

 • glutén es tejfehérje intolerancia miatt teljes zéró tolerancia a glutén tartalmú ételekre illetve tejterméket nem fogyasztok
 • az allergia miatt növényi tejhelyettesítőket használok (kokusztej, mandulatej, kokusztejszin, növényi sajtok)
 • egyensúlyi étrendet követek: nincs kilendülés fehérje vagy ch irányba, minden érkezésemben helyet kap a jó zsír (kokuszzsir, olivaolaj), 10-15 dkg hús/hal/májfélék, zöldségek kb egy arányban
 • minden étkezés alapja a zöldség
 • szénhidrátként gyümölcsöt, szafi lisztből saját sütésű kenyérféléket, keményítő tartalmú (basmati rizs, quinea, köles, hajdina, gluténmentes zabpehely, édesburgonya) köreteket eszem.
 • nem használok cukrot, búza lisztet
 • 3x étkezem a következő elvek szerint: 1 ek. jó zsír (kokuszzsir, oliva, avokado, olajos magvak), 10-15 dkg hús/hal/májfélék, 2 ek. keményítő tartalmú ch köret, zöldségek.
 • ha úgy érzem nem volt elég, max egy 4. kisebb étkezést beiktatok
 • nem iszom cukortartalmú üdítőket
 • kerülöm a koffeint
 • sport: TABATA, cross fitt, kardioként séta és infratrener, edzőteremben súly gépek es kézi súlyzók használata, g-flex
 • min.2-3L limonádé/per nap cukor nélkul
 • ha nem muszáj, nem édesítek, ha igen: stevia, eritrit

 

 

Kérdezd meg: Most boldog vagy Dia?